Fabriquem artesanalment instruments de música tradicional

Instruments de Corda

Pertanyen a la família de la corda tots aquells instruments que tenen cordes. El seu so es produeix quan les cordes que estan tensades vibren. Depenent de la llargària i la tensió de cada corda trobem que: Quant més llargues són les cordes més greu sonen i quant més curtes més agudes. Quant més tensa està la corda el seu so és més agut i quant menys tensió hi ha més greu. Aquests instruments els podem classificar d’acord amb la forma de tocar en: Corda Fregada Corda Percudida Corda Pinçada

Instruments de Percussió

Un instrument de percussió és la família d'instruments musicals més gran que existeix, ja que aquesta té un gran nombre d'instruments amb característiques molt diverses. Aquestes diferències són degudes a molts factors: el so que s'obté, les característiques físiques i la tècnica emprada. No obstant això, tots segueixen una característica comuna que els engloba dins d'un mateix grup: els instruments de percussió generen el seu so pel xoc que produeixen uns percussors (maces, baquetes, masses, mans, etc.) contra una superfície, que pot ser de materials molt diversos (metall, fusta, pell, polímer, etc.). Tanmateix, els percussors emprats en la majoria d'instruments de percussió és la baqueta, encara que normalment es toca amb més d'una a excepció d'alguns instruments.

Instruments de Vent

Pertanyen a la família de vent tots aquells instruments que necessiten aire perquè sonin. Aquests instruments els podem classificar a partir del material del qual estan construïts: vent-fusta i vent-metall. Tots els instruments d’aquesta família estan formats per un o diversos tubs; quant més llarg i gruixut és el tub més greu és el seu so.